DIY: Zo maak je een speelkarretje met opbergruimte | RTL Nieuws

2022-04-21 07:52:49 By : Ms. Licui Xu

Ouders kennen het wel. De kinderen hebben lekker gespeeld, maar opruimen? Ho maar! Dus nu ligt de hele kamer vol speelgoed. Martine heeft daar een leuke oplossing voor: een opberg speelkarretje. Hiermee kunnen de kids al spelenderwijs hun speelgoed opruimen. Superhandig!

Martine gaat vandaag een karretje maken voor de kinderen waar ze lekker mee kunnen spelen én waar ze hun speelgoed in op kunnen bergen. In deze DIY krijgt het karretje een paasthema. Het wordt namelijk een konijntje. Daarnaast krijgt de kar een deksel waardoor het ook nog eens een leuk bankje wordt.

Stap 1: Uit het multiplex zaag je – met de invalzaag – de stukken hout die je nodig hebt (voor- en achterkant, twee zijkanten, een bodem en een deksel). In deze DIY wordt het karretje 60 x 40 cm. Het hout voor de voor- en achterkant houd je wat groter. Hier moeten later namelijk nog figuren in worden gezaagd.

Stap 2: Teken op de voorkant van het karretje de konijnenoren uit en op de achterkant een konijnenstaart. Zaag deze uit met een decoupeerzaag.

Stap 3: Schroef de bak in elkaar. Bevestig vervolgens de latjes van 1 x 1 cm aan de binnenkant tegen de lange kanten. Hier komt straks de deksel op te liggen.

Stap 4: Boor met de komboor uit het multiplex vier wielen van gewenste grootte. Boor vervolgens met een normale boor in de voorkant van de kar gaten voor het touw. Aan de zijkanten boor je gaten voor de wielen.

Stap 5: Schuur de hele kar op en zet hem in de verf. Je kunt hem natuurlijk helemaal verven naar eigen wens.

Stap 6: Terwijl je wacht tot de kar droogt, ga je verder met de deksel. Zaag hiervoor met de handzaag uit schuimrubber een stuk met dezelfde afmeting als de houten plaat voor de deksel.

Stap 7: Leg het schuimrubber op de houten plaat en leg daarover de dacron. Draai het geheel om en niet de dacron met de handnieter aan de onderkant van de houten plaat vast.

Stap 8: Niet vervolgens de stof over de dacron heen en aan de onderkant vast aan de deksel. Om de stof af te werken, plak je tegen de onderkant nog een extra plaat van een iets kleinere grootte dan de deksel. Plak hem zo dat de stofranden ertussen vallen en je die dus niet ziet.

Stap 9: De deksel is klaar. Je kan nu – mits de verf gedroogd is – het gezichtje van het konijn schilderen op de kar. Dit doe je met de acrylverf.

Stap 10: Monteer met de slotbouten, de moeren en de carrosserieringen de houten wielen aan de kar.

Stap 11: Knoop vervolgens het touw door de daarvoor geboorde gaten. De deksel kan op de kar, en voilà, je hebt een handig speelkarretje in een leuk paasthema!

Altijd weten wat er speelt? Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.